ponedjeljak, 31. siječnja 2011.

Fotografija mjeseca...



MISAO DANA:
"Siječanj je najtiši mjesec u vrtu. Ali samo zato što izgleda mirno ne znači da se ništa ne događa..."
                                                                                                                (Rosalie Muller)

Naldor...




U naslovu posta skriva se ime nove članice naše velike blogerske obitelji... Tko je Naldor? Mlada majka, ljubiteljica prirode, vrta, šume, vune, knjiga, izrade nakita... i dugogodišnja blogerica. Možda su neke od blogerica s dužim stažom od mojega već upoznate s njezinim radom koji se ranije mogao vidjeti na jednom drugom poslužitelju, no Nataši se više nije sviđao i preselila se u naše susjedstvo! Na sreću, jer tko zna kada bismo ugledale prekrasne primjeke koje maštovito stvara.

Kombinirajući žicu, perlice, metal, kristale i mnoge druge materijale, i koristeći se pri tom raznovrsnim tehnikama, Nataša svakom komadu spretno udiše eleganciju ne ostavljajući ravnodušnima ni najizbirljivije dame. Postoji li ovdje uopće granica između hobija i umjetnosti, najbolje da se uvjerite sami.

Draga Nataša, dobrodošla! :-)


MISAO DANA:
"Vjerujem da je svaka osoba rođena s talentom."
                                                                           (Maya Angelou)

četvrtak, 27. siječnja 2011.

Operater...

 DAN PRVI

- Svi operateri trenutno su zauzeti. Molimo Vas za strpljenje - ljubazno mi se obraća automat s druge strane slušalice, dok već po peti put svira Nothing compares to you. Sasvim zadovoljavajuć glazbeni intermezzo, za razliku od onoga kada je vrijeme do javljanja operatera u jednoj od državnih ustanova kratila Neda Ukraden sa svojim hitom Da se nađemo na pola puta.
- Vatroslav pri telefonu, kako Vam mogu pomoći? - konačno se netko javlja s druge strane
- Oh, napokon! Služba za korisnike, dakle, radi... - rekoh uz sarkazam, a onda se uljudno predstavih, objasnih problem oko nepoštivanja ugovora s njihove strane, te računa koji ne udovoljava istom i zamolih ga da sve provjeri u bazi podataka.
- Molim Vas broj pod kojim je registriran korisnik -
Izbiflah broj napamet. Premda nije moj i premda radim uslugu dragom prijatelju koji je van zemlje i nema trenutno vremena za ovakve stvari koje bi ga na koncu mogle masno koštati.
- Dobro. Molim Vas ime korisnika -
Rekoh ime korisnika.
- Dobro - ponovi Vatroslav - a sada mi dajte gospodina na telefon!
- Gospodin trenutno nije u mogućnosti javiti se... - objašnjavam mu.
- Onda mi nemamo o čemu razgovarati! - otresito odbrusi.
Ohohoooo... to ćemo još vidjeti...

Nagrade...

Na moj blog stiglo je još nagradica od dragih blogerica! Kako sam opet u blagoj stisci s vremenom i ne stignem na vlastiti blog (da se vaših odričem ne pada mi na pamet!) onda je post uslijedio tek sada. Ovom krasnom nagradom počastila me naša svestrana karirano-šargopirasta Mare. Hvala, Mare! Budući da si, uručivši nam nagradu, prepustila da same odlučimo hoćemo je proslijediti ili ne, ja sam se zbog samog naziva odlučila da ju jednako zaslužuji svi blog prijatelji pa ću je onda njima i posvetiti. Dakle ružica ide svim sljedbenicima, ali i svim dragim blogovima koje redovito pratim, crpeći iz njih inspiraciju, pozitivnu energiju, toplu riječ...



petak, 21. siječnja 2011.

Kusudama flower...


Znate onaj osjećaj kada učite pa se izgubite u nekim sasvim desetim mislima? Ja nemam baš naviku gubiti se u mislima, više u crtežima kojima resim rubove fotokopirane knjige i post-it-u kojim volim naglasiti ono što me brzo prebaci s 876. stranice na 58-u! Upravo zahvaljujući toj mojoj navici, možda pomalo i zanimljivosti gradiva s kojim se borim :-), nastao je kusudama cvjetić. Jedan, pa još jedan... I latica po latica, dobila sam kuglu!
Sviđa vam se? Možda isprva djeluje pomalo komplicirano, no stvaranje latica je zarazno i izuzetno smiruje, tako da se svakako okušajte. Evo kako:

ponedjeljak, 17. siječnja 2011.

Bijoumania...

Bijoumania je mala kreativna "tvornica" dviju Ruskinja, Mile i Olge. Koristeći se plastikom, drvetom, kožom, vunom i ostalim materijalima, ove dvije kreativke izrađuju jedinstven nakit za koji se isprva čini da bi ga mogli pojesti! Osim kolačića, voća i cvijeća koji su motivi njihovih naušnica, prstenja, ogrlica i narukvica, Olga i Mila specijalizirale su i Dollfood. Tako kod njih možete nabaviti hranu za svoju omiljenu lutkicu, već prema tome što dotična voli. Od bataka, do smokava i Swarchwald tortica; izbor je uistinu golem. :-)

Očaranoj njihovim radom i jedinstvenošću svakog komada, bilo mi je prilično teško odabrati sličice koje bi najbolje predstavile njihov rad, pa vas unatoč tome svejedno pozivam da zavirite u ovu malu riznicu naizgled jestivog asesoara. Za eventualne napade gladi, ne preuzimam odgovornost! :-)


četvrtak, 13. siječnja 2011.

Sepia...












MISAO DANA:
"Mašta je najvažnija. Ona predstavlja uvid u buduće životne ljepote."
                                                                                                   (Albert Einstein)

srijeda, 12. siječnja 2011.

Detox...

Jeste li se ikada detoksificirali? Onako, za ozbiljno? Da imate unaprijed određen plan kojeg se slijepo držite i nakon kojeg se osjećate kao nova osoba, puna poleta, snage i pozitivne energije? Navodno je proljeće najbolje vrijeme za to, no nekako mislim da i ovo postblagdansko razdoblje nakon brda kolačića, mesa i francuske salate može biti izvrstan period da oživnemo organizam. Mogućnosti za detoksikaciju je mnogo, od posta, preko raznoraznih zdravih dijeta (kako kontradiktorno ovo zvuči, zar ne?) pa do spravljanja i pijenja svježih voćnih sokova. Malo manje popularan, ali ništa manje efektan način može se postići i uz pomoć zelene gline. Kako? To je tema mog današnjeg posta...

Na članak o dobrobiti zelene gline naletjela sam lani posve slučajno. Kako zbog svog jednostavnog sastava nije škodljiva za organizam, a ima izuzetnu moć vezivanja toksina u istom onda sam se bacila na istraživanje preko svih raspoloživih sredstava. Na kraju sam, dakako, kupila glinu i provela prvu pravu detoksikaciju u svom životu! Zašto? Pa činjenica da sam pušač je već sasvim dovoljan razlog, a osim toga i neki drugi simptomi upućivali su na to da je tijelu potrebno čišćenje. Ako sami niste sigurni je li i vama potrebno ili ne, tada na internetu možete riješiti neke od testova koji će vam u tomu pomoći. Primjerak jednog takvog možete naći ovdje.

ponedjeljak, 10. siječnja 2011.

Lanjske nagrade...

Od jutra imam u planu post koji nema ama baš nikakve veze s ovim sada. No, ponukana tuđim postovima o nagradama, sjetih se da mene moje čekaju još od, sada već, prošle godine i da bi bio red da ih konačno preuzmem, a onda i pošaljem dalje! Pa, krenimo redom...



Ovom nagradom obradovala me naša draga Lady A. Hvala ti, draga moja! :-) E, sad... moram odgovoriti na nekoliko pitanja prije no što nagradu proslijedim dalje, a mogu se sažeti pod:
"Na koje tri destinacije bi voljela otputovati i zašto?". Kao da već ne znate moje odgovore, zar ne?

četvrtak, 6. siječnja 2011.

Srcolomac...

 Još uvijek sam uspavana i ponesena blagdanskim raspoloženjem. I ne pada mi na pamet da danas skinem kuglice s bora, premda već i same polagano padaju... Malo ću produljiti taj osjećaj, uz svjetlost lampica, okrilje neradnog dana i kakav opuštajući film. Iako sam ja iz francuske filmoteke za danas izabrala nešto potpuno drugo, vas pozivam da mi se pridružite uz Srcolomca.



Radnja:

Alex Lippi, šarmer je vrlo neobičnog zanimanja. Uz pomoć sestre i šogora, preživljava baveći se nimalo svakidašnjim poslom - razarač je ljubavnih veza. No, ovaj hladnokrvni profesionalac naći će se na tankom ledu kada ga bogati moćnik unajmi da raskine zaruke njegove kćeri i naizgled savršena milijunaša.  Ne samo da će Juliette biti teško slomiti, nego će ona to učiniti samom Alexu, navodeći ga da se po prvi put zaljubi u svoju klijenticu i čineći upitnom naizgled ionako nemoguću misiju...

utorak, 4. siječnja 2011.

NaR...



Jeste li i vi ushićene poput mene kada u blogerskom susjedstvu pronađete nekog samozatajnog i simpatičnog novog stanara? :-) Znam da jeste, jer uvijek radosno pohrlite poželjeti dobrodošlicu,  prijateljski prigrlivši novu blogericu u virtualnu zajednicu. Zato vam danas s ponosom predstavljam jedan novi blog!

NaR je mala kreativna radionica samozatajne LadyNatP i njezine mame.
"Prije nekoliko godina sam zajedno s mamom otkrila nešto divno po imenu FIMO i od tada stvaramo produkte svoje mašte. Nismo velike stručnjakinje, ali svakom novom ogrlicom ili naušnicama postajemo vičnije, a svakom pohvalom kreativnije."  - samozatajno stoji u profilu ove kreativne blogerice.

Budući  da mene fimom nije jednostavno oduševiti, a curama je to uspjelo bez imalo muke, onda znate da se nešto zanimljivog mijesi u njihovoj kućnoj radionici. Za sladokusce, tu su i pravi pravcati fimo kolačići! :-) A kakve još slatkiše izrađuju, najbolje da se uvjerite sami!

NaR-ice, drage, veseli me što ste u virtualnom susjedstvu,  i želim vam pregršt inspiracije, prstohvat elegancije i bezbroj sljedbenika koje ćete, ne sumnjam, oduševiti!
Dobro nam došle! :-)


MISAO DANA:
"Mnogo je malih riječi koje su vrijedne poštovanja. Malo je velikih stvari koje su vrijedne divljenja."
                                                                               (Egipatska poslovica)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...