srijeda, 24. kolovoza 2011.

Luxury sneakers...


Russy Valenki mala je tvornica snova koja ih u stvarnost provodi pod talijanskim komadićem neba. Ruska tradicija valenki čizama, koje griju i kad se termometar spusti 40 stupnjeva ispod ništice, bila je nit vodilja koju su njezini dizajneri maštovito uklopili u okvire moderna vremena. No, talijanska klima u sve je uplela svoje prste i raspirujući inspiraciju stvorila pravu poslasticu za modne sladokusce.

petak, 19. kolovoza 2011.

Skipper...

Meditaciji, progresivno mišićnoj relaksaciji i akupresuri usprkos, glavobolja je i dalje stezala obruč oko moje glave uzrokujući vrpoljenje u krevetu. Pa mi nije preostalo drugo nego da u pomoć pozovem svog starog prijatelja Svetog Antu. Ispričala sam se što ga budim u sitni sat, a onda ga zamolila da ako je ikako moguće među izgubljenim stvarima pronađe moju staru glavu i o tom me jednostavno obavijesti odnoseći grč u ovoj koja leži na jastuku. Veseo zvuk crkvenog zvona koji je potom uslijedio počastio me pomisli da zacijelo ludim. Božić nije! Obrisi namještaja još se ne mogu razaznati pa ne uspijevam vidjeti ni položaj kazaljki na satu, no po šuškanju koje dopire iz spavaće sobe mora da je pet; mama se sprema za nove radne pobjede. Ante, jel moguće da si to ti? - pomislih pridižući se u sjedeći položaj. Zvona su u tom trenu stala. Oooook, uz sve još mi samo i nadnaravna iskustva trebaju u životu. Zaključivši da ću o tom razmišljati naspavana legoh natrag. A onda novi zvuk. Sirena!
- Mama?!
- Mmmm?
- Jel to sirena? - zabrinuto upitah splašena zavijanjem koje su naši i okolni psi sinkronizirano pratili
- Napad... - odvrati pospano iz mraka
- Da, a ´ko napada? Vanzemaljci?!
- Obljetnica napada na grad, zaboravila si... jel nisi čula zvona?
Znači Ante, ipak nisi ti...
- Jesam - rekoh pomalo razočarano - ali prošlo je 20 godina!!! Ne moraju me zato buditi u... u...
- Pet i deset! Svake godine u pet i deset, kao prije...
- Kao prije dvadeset godina...

utorak, 9. kolovoza 2011.

DIY woven purse...




Moja opčinjenost špagom se nastavlja i vjerujem da će tako biti dok ne dođem do kraja klupka. S obzirom da mi radna ploha, da to tako nazovem, nije izgledala baš reprezentativno, a i uže sam morala držati zategnutim, nisam fotografirala proces izrade ovog puta. Ali svim zainteresiranima prosljeđujem link s detaljnim opisom!

utorak, 2. kolovoza 2011.

Waste Land...


Jardim Gramache najveće je odlagalište otpada na svijetu. Nadomak Rio de Janeira, okruženo favelama i obilježeno svakodnevnom borbom sakupljača reciklažnog otpada za goli život, ovo smetlište poslužilo je neobičnom umjetniku Viku Munizu ne samo kao inspiracija za pomicanje granica u umjetnosti i podizanje opće svijesti o životu catadoresa, nego u konačnici i pružanjem mogućnosti istima za življenje dostojno čovjeka.

ponedjeljak, 1. kolovoza 2011.

Fotografija mjeseca...



MISAO DANA:
"Od snova rastemo. Svi su veliki ljudi sanjari. Oni vide stvari u mekoj sumaglici proljetnog dana ili u crvenoj vatri dugih zimskih večeri. Neki od nas dopuštaju da takvi snovi umru, ali drugi se brinu o njima i štite ih, njeguju u lošim danima, sve dok ih ne dovedu na sunce i svjetlo koje uvijek dolazi onima koji se iskreno nadaju da će se njihovi snovi ostvariti."
                                                                                                             (T. W. Wilson)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...