utorak, 31. siječnja 2012.

Fotografija mjeseca...


MISAO DANA:
"Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol."
                                                                                                                       (I. Cankar)

ponedjeljak, 30. siječnja 2012.

petak, 27. siječnja 2012.

Noć muzeja ´12...


U sedmoj po redu Noći muzeja, među 74 grada-sudionika nalazi se i moj koji je, u suradnji s lokalnim Radio-amaterskim klubom, pripremio izložbu pod nazivom Tehnika u vremenu. Osim što će se moći pogledati stara računala, pojačala, gramofoni..., muzej je posjetiteljima pripremio i igraonicu u kojoj će  imati mogućnost zaigrati davno zaboravljene računalne igrice, te slušati gramofonske ploče, a sve je upotpunjeno domaćom gastronomskom ponudom, toplim napitcima i retro koncertom. Zvuči obećavajuće, zar ne?

A kamo ćete vi večeras?

MISAO DANA:
"Umjetnost je važna jer komemorira doba duše, ili kakav poseban ili tragičan događaj na putu. Umjetnost nije samo za nas, samo označitelj vlastita razumijevanja. Ona je i zemljovid za one koji dolaze nakon nas."
                                                                                                           (C. P. Estes)

četvrtak, 26. siječnja 2012.

No comment - comment...


Ne znam što se u posljednje vrijeme događa s opcijom ostavljanja komentara na Bloggeru jer mi ista zadaje muke, pa sam u obilasku dragih blogova nakon dugo vremena uspjela iskomentirati samo neke od  postova i to uz lakši napor. Hm...? Ima li netko pojma o čemu se radi? Preduvjet za odgovor na ovo pitanje je dakako da ste uopće u mogućnosti ostaviti mi komentar u podnožju posta, što sve podiže na razinu eksperimenta...
Da probamo? :-)

MISAO DANA:
"Uspjeti znači prihvaćati neuspjeh za neuspjehom ne gubeći entuzijazam."
                                                                                                      (W. Churchill)

srijeda, 25. siječnja 2012.

Genijalni Nesbø...


Godinu dana je noću svirao, a danju radio kao broker. A zatim se, umoran od svega, otisnuo na odmor u Australiju ponijevši sa sobom laptop kako bi pisao knjigu o životu na koncertnim turnejama. Srećom, jer u 13 sati puta rodila se ideja o pisanju romana, u Sydney je sletio noseći u glavi lik Harryja Holea, a onda mu perom udahnuo život i ne sluteći da će tako pokrenuti seriju krimića koji će za stranice prikovati čitatelje diljem svijeta.

utorak, 24. siječnja 2012.

Smoking kids...


Nakon što je video s indonezijskim dječakom, ujedno okorjelim pušačem, obišao svijet, 32-ogodišnja Belgijka Frieke Janssen u njemu je pronašla inspiraciju da pušačke razlike između Istoka i Zapada iskristalizira kroz svoj životni poziv - fotografijom. Sa željom da naglasak stavi isključivo na pušačke manire, za modele je izabrala djecu koja su uz pomoć krede, sira i mirisnih štapića sjajno dočarala navike nikotinskih ovisnika. I zajedno s Frieke podigla prašinu.

ponedjeljak, 23. siječnja 2012.

Kofer uspomena...


Tu sam... Nastojim vješto balansirati između brda pravne, ali i one manje stručne literature koja u ovim hladnim danima grije dušu... Između pohađanja prve fotoradionice u svojem gradu štono se, iz ispunjenja nekad datog obećanja prijatelju iz djetinjstva koji se entuzijastično latio tog zadatka, pretvorila u kvalitetno provedenu večer srijedom... Između druženja s mojom Pitty dok uz čašu fina vina pretresamo kofere gotovo zaboravljenih uspomena i stvaramo nove kročeći davno utabanim stazama... Svakodnevnih rutinskih zadataka i manije velikog spremanja koja me obuzela prije no što je grafit uspio uprljati papir ostavljajući na njemu tragove popisa planiranih novogodišnjih odluka... Uzmem li u obzir i one male, niotkud pridošle, remetitelje ravnoteže zbog kojih sam ovdje sve manje, dalo bi se zaključiti da baš i nisam mala od trapeza...

Fotografija mjeseca...



MISAO DANA:
"Ljepota fotografije je u tajnama."
                                                         (Kim Edwards)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...