ponedjeljak, 23. travnja 2012.

World Book Day/Night...


O Svjetskom danu knjige i autorskih prava ionako bih danas pisala, no dodatni poticaj za ovaj post svakako mi je dalo i to što će se Noć knjige, koja se na ovaj datum već uredno obilježava diljem svijeta, konačno održati i u Hrvatskoj. Ukupno 52 knjižare, knjižnice i čitaonice sudjelovat će u ovom projektu, a sebi najbližu možete pronaći ovdje i vidjeti kakav program nudi.

Mladost i entuzijazam knjižničarke moga grada svakako je pridonio činjenici da se i ona nalazi na popisu i da me proteklog petka pozivnicom obradovao baš poštar (iznenađujuće pohvalno za doba facebook-ere!), tako da se veselim večerašnjem druženju s ljubiteljima pisane riječi. I to isto želim i vama.
Iskoristite priliku za druženje s nekim od omiljenih autora, mogućnost besplatnog učlanjenja u neku od knjižnica, razmijenite ono što ne čitate za nešto drugo... udišući onaj dobro poznati miris mudrosti koji zrači među policama. Čak i ako ne volite čitati, pružite knjizi priliku makar na njezin dan!

Slavljenički zanesena, gotovo da zaboravih pitati: imate li vi svojeg omiljenog autora ili naslov? Podijelite to s nama, jer možda će se baš u vašem komentaru skrivati onaj ili ona koja će tek omiljenom postati nekomu od nas...


MISAO DANA:
 "Pisac nikad ne zaboravi kad prvi put dobije nešto novca ili pohvalu u zamjenu za priču. Nikad ne zaboravi kad prvi put osjeti slatki otrov taštine u krvi i pomisli da će mu, ako uspije da nitko ne otkrije njegov manjak talenta, san o književnosti moći donijeti krov nad glavom, topli obrok na kraju dana i ono za čim najviše čezne: njegovo ime otisnuto na bijednom komadu papira koji će ga sigurno nadživjeti. Pisac je osuđen prisjećati se toga trenutka jer je do tog vremena već ionako izgubljen, a njegova duša ima cijenu."
                                                                                                                      (C. R. Zafon)

2 komentara:

  1. Lijepa manifestacija, iako mi nije jasno zašto ljudi vole noć više od dana kada se radi o knjigama ili muzejima??:) Kako život ne mogu zamisliti ni bez jednih ni bez drugih, teško mi je izdvojiti najdraže pisce ili umjetnike, ima ih tako puno. Svako životno doba ima one koji su mu, u tom trenutku, najdraži.

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja se pitam... Možda je iz praktičnih razloga... :))

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...