ponedjeljak, 22. studenoga 2010.

Ljubav...ili nešto slično...

U vrtiću ste. Mali plavooki ljepotan upravo vas je povukao za kečku! Leptirići su se odnekud pojavili u vašem želucu i... O-ouuu... Mislite da ste osjetili ljubav! Po prvi put u životu k´ tom´?! I dok veselo po igralištu gurate kolica, u kojima blaženo spava vaša i mališanova improvizirana beba, uviđate da on po pješčaniku čupa i druge curice! Glupan!!! Iz današnje perspektive, kladili biste se da se u njemu skriva pritajeni nasilnik! No... nekako se ne možete oteti dojmu  da vam se smiješio dok ste za ručkom po tanjuru naganjali ćufte...

Krećete u školu. Imate novu pernicu, hrpetinu Barbie bilježnica, najljepšu školsku torbu... Ok, nosite naočale, ali to Vam daje bolji pogled na ploču i prvu klupu u kojoj sjedi ON. Učiteljici se uvukao pod kožu... Nije jedina...
Vama matematika malo lošije ide, no to ćete shvatiti puno, puno kasnije...
Za Valentinovo će ružu pokloniti Ani iz glupog B razreda, a  vaše će se nade otopiti  poput prve snježne pahulje na vjetrobranskom staklu...

Sva sila sastavaka, pjesmica i inih naučenih podataka neće vas opametiti. I nije vas ni najmanje briga što se sviđate Petru koji se uvijek sjeti vašeg rođendana. Vi volite NJEGA! Plavookog fakina s kojim u mislima pred spavanje uvježbavate svoj prvi poljubac... Uzalud! Na maturalcu će se na očigled sviju, ljubakati s nekom drugom. Vi ćete tugu utapati dijeleći bocu piva s najboljom prijateljicom... i povraćati cijelu noć...

Po povratku kući zaratit ćete s tatom. Iz jednostavnog razloga jer ne želi prihvatiti da mu kći namjerava postati eloktroinstalater. Vama se to čini kao najbolje moguće rješenje. Ne želite se razdvojiti od NJEGA. Popustit ćete pod pritiskom. Postati gimnazijalka... S vremena na vrijeme sresti se u autobusu na putu do škole... ON će se zafrkavati s drušvom... Vama će prisjedati pecivo...
Karenjina će s vremenom postati vaša ikona, Neruda i Vesna Parun neiscrpna inspiracija... Oplakivat ćete Emmu Bovary, zavoljeti Balaševića... Preživjeti sve to!  Iako se činilo nemogućim...

I sad ste tu! Na pragu života... S indeksom u jednoj i  modnim magazinom u drugoj ruci! Vješto lelujate u štiklicama koje je, doduše, iskeširala mama, ali heeeeej... Pa sad ste već velika cura! Znate nekog vraga! Niste od jučer, pobogu!

U vrtlogu neona, gužve i dima osjetite da se nečija ruka spustila na vaše golo rame. Osvrnut ćete se... Munjevito će vas prostrijeliti dva poznata modra oka... Leptirići su se odnekud pojavili u vašem želucu i... O-ouuu... Mislite da ste osjetili ljubav... po prvi put u životu k´ tom´?! I dok vi uživate u toplini njegove ruke, ON onom drugom dodiruje plavušu u prolazu. Glupan!!! Sada biste se zakleli da su se oči caklile od alkohola! No... nekako se ne možete oteti dojmu da je nešto prostrujalo među vama...Nešto kao...

Ma... pa, niste od jučer, pobogu!


MISAO DANA:
"Godine vas ne štite od ljubavi. Međutim, ljubav vas donekle štiti od starosti."
                                                                                                        (Jeanne Moreau)



Broj komentara: 29:

  1. hehe Lily obožavam tvoje pričice..
    neznam dali su životne,
    ali su zaista pune mašte!
    Jedva čekam da dođem na
    promociju tvoje knjige;))..
    PUSA

    OdgovoriIzbriši
  2. još, još, još!!! ja bi još!!!
    ne znam šta je ovo, crtica iz života, kratka priča ili sastavak na zadanu temu, ali O-D-L-I-Č-N-O J-E!!! u sekundi me zaljepilo za ekran.

    OdgovoriIzbriši
  3. Lady, ako do tog dođe tvoja pozivnica te čeka sigurno! :)) Ovo je jedna jako stara pričica koju sam slučajno našla tijekom čišćenja računala, inače je bila dugo na jednom od ženskih portala, no kako sam se tamo odjavila i zaboravila sam na nju... Kad sam je već našla, onda sam je odlučila i podijeliti s vama! :)) Pusa

    OdgovoriIzbriši
  4. divno:)....
    i mene je ovo prikovalo za ekran i znam da neću biti jedina......
    kao što znam i da je većina nas ovo proživjela.....kako bi pjesnik rekao "princip je isti sve su ostalo nijanse".....
    pusa:))...

    OdgovoriIzbriši
  5. @nasmijano nebo - hvala! hehehe Hmmm..ne znam ni ja što bi te moje pričice bile zapravo, možda tihi obračun sa svakodnevnim pojavama u društvu... :)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Glupak jedan!!! Danas je nekako sve u znaku škole i nekih uspomena. Nisam znala da ćeš da izdaješ knjigu, cool!

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala, Mare! Potpisujem citat! Pusa

    @jungle - hahaha, jungle ne izdajem knjigu, na tu ideju su došle curke s bloga i, sad vidim, usosile me! :)))

    OdgovoriIzbriši
  8. Pa da, poznato mi to. Tako meni kaže prijatelj: "Blog ti je samo vežba za knjigu". A meni se nešto ne piše knjiga, ustvari možda sam je već počela kad sam počela blog, tako i ti ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ne, ne i ne! Lilly, ovo je definitivno priča #3 ili 4 (ili tako nekako) tvoje knjige ... Gle, haljinicu već imaš (rekla si), cipele, frizuru. OK prsten je u dizajn fazi ... znači, dolazimo na predstavljanje knjige! Može? I sve ćemo se praviti važne, jer te poznajemo ... Pusa p.s. uživala sam beskrajno čitajući ovaj post.

    OdgovoriIzbriši
  10. super je, "elektroinstalater" :) hhehe, bas me je nasmejalo!

    OdgovoriIzbriši
  11. Nikad nisam bila dijete ovog doba što se tiče računalne pismenosti, uporabe i-phoneova, touch mobitela i sličnih dodataka koji se sad valjda daruju već na krštenjima.
    U prilog tome ide da nikad nisam voljela predugo blejati u ekran pa su mi online seminari bili mučenje. Čitanje blogova u svrhu razbibrige ništa manje.
    Ironično je što sad imam vlastiti. I što me oduševio tvoj koji sam tek otkrila!
    Pratim! *.*

    OdgovoriIzbriši
  12. Ah, story of my life...
    Ovo je potpuno sjajno, bas mi je trebalo da procitam danas ovako nesto.

    OdgovoriIzbriši
  13. Je l`ima još mjesta za promociju ovh tvojih divnih,uzbudljivih i nevjerojatno zanimljivih priča?Please!

    OdgovoriIzbriši
  14. Wow! Priča je mrak, kao i sve prije nje! Baš uživam u čitanju.

    OdgovoriIzbriši
  15. Zgodna priča! I tako životno istinita. I tjera me pomalo na prkos, jer zašto ne bi odgajale svoje kćeri da priča kada odrastu bude ispričana u muškom rodu.....No misao dana, izvrsna i nepogrešiva i u muškom i u ženskom rodu! Puse!

    OdgovoriIzbriši
  16. @Sandra - Sandra, ti si po tom pitanu neumorna, što ću s tobom, ha? :)) Ma, može, kako ne! Pusa!

    @Vanja, D., Suzana - drago mi je da ste uživale! Puse!

    @Josephine - dobrodošla! :))

    @Tatjana - ma, za tebe uvijek draga! :))

    @Vesna - Moglo bi doći do zamjene uloga malo, slažem se skroz! :)) Puse!

    OdgovoriIzbriši
  17. potsetilo me na neko davno proslo vreme srednje skole i slicne situacije.
    i sta je bilo posle...

    OdgovoriIzbriši
  18. Ajme Lily kako se nalazim u tvojoj priči ...ma vjerujem dosta nas...Piši nam još...gladni smo tvog štiva,pogotovo sada u ovo blagdansko vrijeme.Pusa!

    OdgovoriIzbriši
  19. prejako i preistinito..bar do srednje, u srednjoj je doša jedan drugi :DDDD

    super pričica!!! :*

    OdgovoriIzbriši
  20. Tako volim čitati tvoje priče. A ova, ova je bila pravi vremeplov....prva klupa, gimnazija, Balašević...a evo opet i tih leptirića :)))

    OdgovoriIzbriši
  21. Jako zgodna priča! Odlična! :) I imala je Jeanne vraški pravo! :)

    OdgovoriIzbriši
  22. Joj, i moja je priča imala plave čuperke i modre oči... Slatka, sjetna crtica iz tvoga pera budi davne uspomene i mami osmjeh na licu.. Bravo, Lilly, zaista imaš talent da s nekoliko rečenica natjeraš čitatelja na emocije:)) I ja bih pozivnicu za promociju...

    OdgovoriIzbriši
  23. Witam Cię w gronie moich obserwatorek.Przyjaciół.
    Bardzo mi miło!pozdrawiam-aga

    OdgovoriIzbriši
  24. Hvala vam na ovoliko komentara! Drago mi je da sam oživjela neke daleke uspomene ovom pričom, jer svaka od vas uspjela se u njoj na neki način pronaći! :))

    @Eda - to se podrazumijeva! :))

    OdgovoriIzbriši
  25. Lilly ti si zaista prava umetnica sa perom u ruci!!!Pored dobrog stila imaš i njuh za male stvari koje dirnu pravo u srculence :))).

    Hvala na nagradi, izvini što je još nisam preuzela, u velikoj sam gužvi bila proteklih dana.

    OdgovoriIzbriši
  26. Lijepa prica - a da ti pocnes pisati knjigu Lilly?

    OdgovoriIzbriši
  27. ajoj, crvenim se...oprosti na povrsnosti. krenula sam ponovo procitati tvoju pricu jer mi se bas svidjela, kad medju komentarima vidim da ti vec jesi napisala knjgu! daj malo detalja, ako nije tajna, bas me zanima. sretno s promocijm!

    OdgovoriIzbriši
  28. @Lenka - hvala ti draga, primjetila sam da te nema i da znaš da si nedostajala! :)) Pusa!

    @Sweet - hehehe, Sweet sad si me nasmijala! :) Nemaš se razloga crvenjeti, nisam napisala knjigu, Sandra je začetnica te ideje, a cure su je podržale i usosile me, očito! :))) Pusa!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...