nedjelja, 6. ožujka 2011.

Planet Earth...


Vjerujem da se svi sjećate serije dokumentaraca Planet Zemlja, fantastično ispričane priče u jedanaest nastavaka koji iz kadra u kadar oduševljavaju. Iako je malo vjerojatno da niti jednu od emisija nikada niste gledali, ako je ipak tako, onda je vrijeme da to promijenite i otisnete se na putovanje na kojem je svaka minuta pametno potrošeno vrijeme.

No, ono što je tema današnjeg posta jest pravo malo iznenađenje koje je Discovery channel pripremio za ljubitelje spomenutog dokumentarca. Naime, sada i sami možete postati dio ekspertnog tima koji stoički podnosi razne ekstremne uvjete kako bi najdalje kutke svijeta donio u naše domove. Kako? Putem simpatične igre u kojoj ćete sami izabrati opremu i rutu,a onda se, pažljivo motreći vremensku prognozu, otisnuti u potragu za snimanjem scena koje oduzimaju dah. Igrati se možete ovdje. Pred vama je sedam različitih ekspedicija koje će vas odvesti na različite strane planeta, a koliko ste bili uspješni, po završetku ekspedicije moći ćete pogledati u pravom, pravcatom dokumentarcu koji ste ondje sami snimili. Premda sve djeluje kao lak zadatak, ne mogu se pohvaliti da su moji dokumentarci osobito zanimljivi... :-) No, ne znači da vaši neće oduzeti dah!

Dok sama ne snimim nešto interesantno, i dalje ću se tješiti gledajući neku od epizoda Planeta Zemlje u kutku svog doma. Iznova se podsjećajući na ljepote mjesta na kojem svi mi živimo, a tako često pred njima zatvaramo oči. Samo od sebe nameće se pitanje: činimo li dovoljno da naš planet ne ostane samo divno ispričana priča u jednom poučnom dokumentarcu?






MISAO DANA:
"Zašto čekati da jednog dana odemo u Raj? Mi već živimo u Raju, samo... kao da toga uopće nismo svjesni." 
                                                                                               (Ferggie / youtube)

Broj komentara: 8:

  1. Idem odmah isprobati :)) Plus deset za misao dana! Istina, živa istina.
    Pusa :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Igrica je super a tvoj današnji post prekrasan!
    Pusa.

    OdgovoriIzbriši
  3. Prelijepa misao dana, igrica mi se čini baš zanimljiva:))

    OdgovoriIzbriši
  4. Hehe, igrica je cool, došla Fidžija, i nisam više išla dalje :D Misao dana je vrh!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ha, baš ti hvala na ovog igrici, moji dečki će biti oduševljeni, sva trojica, dakle i njihov tata, koji je za ozbiljno već snimio nekoliko dokumentaraca, među ostalima i jedan na Greenlandu, i, što misliš, gdje se ja prvo spustih u nakon klika na igricu? Sudbina :). Misao dana, kao i uvijek, ostavlja me u razmišljanju....

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš mi je drago da vam se sviđa, ja sam se sinoć dugo zabavljala i na kraju sam uspjela snimiti filmić na kojem ima još nešto osim snježne oluje! :)

    @Vesna - ma daj? Onda će mužu ovo biti piece of cake! A Greenland je prvi da, hehehe! Uživajte! ;))

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...