petak, 15. srpnja 2011.

Apple smiles...


Za dobro zdravlje, navodno je potrebno nasmiješiti se petnaest puta dnevno. Iako ima dana kada nam osmijeh ne silazi lica, ima i onih kada nam do istoga uopće nije. No, poslužimo li ga na tanjuru, tada ni onaj pravi zacijelo neće izostati...

Simpatična ideja stiže sa stranica Annabel Karmel. Svakako zavirite i provjerite kakvih zdravih i maštovitih recepata ondje još ima, a u međuvremenu možete sami složiti i grickati svoj apple smile.

Potrebno vam je:

- jabuka
- maslac od kikirikija
- marshmallow
- limunov sok

Neoguljenu jabuku narežite na tanke kriške, te ukoliko osmijehe ne namjeravate poslužiti odmah, iscijedite na njih malo limunova soka da ne potamne. S jedne strane kriške namažite maslacom od kikirikija, na njih složite marsmallow, te poklopite drugom kriškom tako da namazanu stranu učvrstite na "zube".

Ne znam kako jabuka funkcionira u kombinaciji s maslacem od kikirikija, no vjerujem da će blogerice spretne s kuhačom naći zanimljiva alternativna rješenja ovomu receptu. Vrijeme vrtnih zabava u punom je jeku, pa što mi preostaje da još kažem osim uživajte! I dakako, smiješite se! :-)

MISAO DANA:
"Dan bez smijeha, uludo je potrošen dan."
                                                                     (E. E. Cummings)

Broj komentara: 11:

  1. Nda, možda malo čudna kombinacija, ali baš zgodno izgleda. A umjesto maslaca od kikirikija ja bi npr. stavila neku kremu od vanilije (i 1000 kalorija:))
    Pusa :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo izgleda jako, jako uvjerljivo........

    OdgovoriIzbriši
  3. Kakvi smijuljci!!
    I da, stvarno bi trebalo ne trošiti uludo dane...
    Veliki ti pozdrav šaljem!

    OdgovoriIzbriši
  4. ludo... i odlično za dječje rođendane ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Provjereno: čim se ustaneš, pred ogledalom razvuci usta u osmijeh. Nema veze što je možda lažćni, mišići i sve ostalo u tijelu to ne prepoznaju već počinju svoj rad kao da se zaista smiješiš. I odmah si boljeg raspoloženja. Mislim da se puno toga ružnog događa zato što su ljudi mrgodni. A Hrvati su zaista mrgud nacija - da li se na poslu, na sastanku, itko nasmije, čak i onda kada netko izrekne ili napravi zaista nešto smiješno? Neeeee. Mislim da se samo nesigurni i umišljeni ne smiju. Ovo je zgodno s jabukama.

    OdgovoriIzbriši
  6. Jabuka i maslac od kikirikija zajedno? A jel to fino? Ma koga briga! Uz ove genijalne smajliće svi će se smijati! Osmijeh ne košta ništa, a znači puno, samo što to prečesto zaboravljamo! zato ja tebi upravo šaljem jedan :-)))

    OdgovoriIzbriši
  7. hehe ovo je fantastično!!!...već sam pogled na ovo izaziva osmjeh:))....
    a jabuke i maslac od kikirikija?....za naš ukus možda ne prolazi ali ameri maslac od kikirikija jedu i uz krastavce i uz gel od mente:(.....

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovo je tako genijalno,stvarno sam se nasmijala od srca,odlična su forica...najljepši pozdrav!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...