utorak, 26. srpnja 2011.

Rainy summer...



Kada je konačno odlučila stati, kiša je za sobom ostavila nekolicinu prijetećih oblaka koji se kreću teško i sporo, poput upozorenja da se ne radujemo suncu tako skoro. Ne namjeravam plakati nad ovakvim meteorološkim razvojem događaja, i bez suza je sve dovoljno natopljeno. Ali uživati uz šalicu toplog čaja od mente, dok pod prstima škripe stranice napetog štiva, a sa stola mi se smiješi Vesnin kolač u zdjeli, zvuči kao dobro iskorišten tmuran dan!

Moram priznati da me pogled kroz prozor mami da uskočim u gumene čizme i poput djeteta skačem po lokvicama vode, dok prohladni vjetrić kroz kosu provlači decentni miris jeseni... Pa, premda je možda malo rano za njezin raskošni dolazak, lagala bih kada bih rekla da mi pomisao na prijateljska druženja okružena mirisnim oblačićima čaja i kuhana vina, prsti crni od pečenog kestenja i mnoštvo šarenih kišobrana ne izazivaju toplinu oko srca. Zapravo, jako volim ovu profinjenu damu, ali voljela bih da se strpi još malo.

A vi? Je li vam kiša pokvarila dugo čekani godišnji odmor, izmamila čangrizavost, potopila vrt ili ste ju prigrlili, radosno se bacivši na bavljenje onime za što su ovakvi dani baš kao stvoreni?
Hodati sa smješkom kroz život znači i nastojanje da u svemu pokušamo pronaći nešto pozitivno. Sa svakim danom smiješi se i nova prilika svakomu od nas, a kako na sve gleda neki tamo oblak, tada se čini kao sasvim nevažna stvar!

 Ugodan vam dan!

Photo

MISAO DANA:
"Kamo god idete, bez obzira na vrijeme, uvijek ponesite svoje vlastito sunce."
                                                                                                      (A. J. D´Angelo)

Broj komentara: 16:

  1. Ja još ne bih zazivala jesen jer me gđa ljeto još uvijek nije dovoljno satrla.Tješi me izjava sinoptičara,koji su rekli još u lipnju,da će kolovoz biti iznadprosječno topao.Zato spremno čekam svoje sunce da me pošteno satre,a onda odo zazivati jesen i mirisne kestene.
    Ja jubiiiinnnnn....

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni godi pad temperature, ono što mi ne godi je tuga koju kiša ljeti u mene uvlači, do kostiju. Sve moguće vrste tuga me napadnu, ja da stvar još pojačam zgrabim i prigodnu glazbu, uglavnom .... još par dana i bilo bi dosta .....

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni iskreno paše, jer sa se vratila sa puta i moram se raspremiti što mrzim, pospremiti stan i počet učiti a da mi sunčeko prži, ne bi imala niti trunka volje za to!

    OdgovoriIzbriši
  4. Osim što mi je bilo hladno ovih dana i što sam uspjela svoje more privest kraju početkom kiše ništa mi ne može pokvarit ovaj dan..... (tako nekako).
    Ja napunila baterije i sad sam puna ideja...ne znam čega da se prije uhvatim

    OdgovoriIzbriši
  5. Predivan post. Kišu sam jedva dočekala jer mi vrućina ne odgovara nikako, a i daje mi inspiraciju za mnogo stvari. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Kad sam bila mala, jednom za vrijeme kišnog dana oko mene su komentirali vremenske pogode i nepogode i, u jednom trenutku mama je mene upitala: 'Jeli ti voliš kad kiša pada?' Znam da sam iskreno odgovorila - kad pada kiša volin da je kiša, kad puše bura volin da je bura, kad je sunce volin da je sunce, uvik mi je liiipo:)!!
    Ali, djeca uvijek nose srce sa sobom...!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. jedva sam dočekala zahlađenje, vrućina i ja nikako se ne slažemo ;-)

    OdgovoriIzbriši
  8. pa meni je pokvarila kupanje jer sam se okupala svega par puta. ali godi mi pad temeperature jer od onog pritiska i sparine nisam mogla disat

    OdgovoriIzbriši
  9. Malo predaha nakon one luđačke vrućine dobro dođe... a plivanje u toplom moru po oblačnom vremenu meni je neizreciv užitak:)) i ja spadam u one koji se dobro osjećaju u svojoj koži u svim vremenskim uvjetima:))

    OdgovoriIzbriši
  10. Taj kolac uopste ne zvuci kao losa ideja - a i drugarica mi dolazi na kafu :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Oooo, kolač u zdjeli ! Nadam se da ti se dopao :). Lijepo si opisala kišni ljetni dan, odnosno ugođaj nagle promjene vremena....i moram priznati da se osjećam upravo tako kao i ti. I dobro dođe malo zahlađenje, ljeto je toliko cvrkutavo i lepršavo i preuzbudljivo da ovih nekoliko kišnih dana u pravom trenutku pozivaju na odmor od odmora :). A da ne bi sve bilo tako idilično kod mene moj mali trio fantastikus uvijek ima nove želje i ideje.....tako da šuškanje stranica knjige pod mojim prstima ne traje baš koliko bih željela . Puse

    OdgovoriIzbriši
  12. Ovaj predah tako dobro dođe od silnih vrućina,ponajviše ga iskorištavam u vrtu,upijajući svježinu jura i kasno podnevne ugode..divno je..pusa!

    OdgovoriIzbriši
  13. Bilo mi je ok prva dva tri dana, ali sad mi više i nije fora. Hoću sunce nazad, ali ne onako ludo sunce kao što je bilo.

    OdgovoriIzbriši
  14. E danas SUNCE!:) nema dosadne kiše!

    OdgovoriIzbriši
  15. Nemam ništa protiv kiše, pogotovo kada sam prije 2 tjedna tužna vidjela kako mi je suša uništila bilje, i kako se ruže muče radi nestašice vode. Ali nekako, zadnjih godina, ovo vrijeme, bilo kišovito ili sunčano, malo je postalo čudno.... svega je nekako previše...
    No dobro, malo odmora ne škodi, za vrijeme kiše uzeti kakvu knjigu, jesti Vesnin kolač i umotati se u dekicu ... ili kao što si predložila, prošetati.
    Pusa :))

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...