nedjelja, 10. srpnja 2011.

Rope bracelets...


Što s narukvicama koje više ne nosimo, jer nam se ne sviđaju, ogulile su se ili nam se čine tako jadnima da njima ne možemo podići niti jednu odjevnu kombinaciju? Uz malo truda i užeta možemo ih zakamuflirati i učiniti zanimljivim modnim detaljem u ove vruće, ljetne dane. Nježno će naglasiti preplanulu put i izvrsno se stopiti sa safari look-om. I premda je izvorna ideja ponešto drugačija, ja sam i ovog puta sve napravila po svome. Evo kako:



Potrebni su vam narukvica, uže, škare te eventualno metar kojim ćete izmjeriti duljinu užeta. Za veliku narukvicu trebat će vam oko 10 m, za malu koja puno ljepše naglašava čvorove, oko 3 m. Sve naravno ovisi i o debljini užeta, pa pri izboru računajte na to da nakon obavljenog posla kroz narukvicu možete provući ruku.


Provucite uže kroz narukvicu tako da ista bude na njegovoj polovini, tj. da sa svake strane imate dva jednako duga kraja.


Lijevi kraj užeta prebacite na desnu stranu, tako da se nalazi ispod desnog kraja užeta.


Desni kraj užeta sada podvucite ispod mjesta na kojem se križa s lijevim, te ga kroz unutrašnjost narukvice provucite kroz omču na lijevoj strani.


Povucite oba kraja užeta čvrsto stežući i s desne strane dobili ste čvor. Sada sve ponovite na drugoj strani.


Desni kraj užeta prebacite na lijevu stranu, te ga podvučete pod lijevi kraj.


Lijevi kraj provučete kroz unutrašnjost narukvice i omču na desnoj strani, ponovno čvrsto stegnete i dobili ste čvor na lijevoj strani.


Naizmjence ponavljajte postupak. Ako vam u međuvremenu ponestane užeta, jer je pomalo nezgodno raditi s predugim komadom istog, ništa zato. Sve završite vezanjem klasičnog čvora u unutrašnjosti narukvice i krenite dalje, pazeći da novi čvor bude na suprotnoj strani od one gdje ste stali. To izgleda nekako ovako...


I u konačnici ovako...

Budući da nisam škarama mogla ukloniti sve neposlušne niti koje su stršale sa strane, narukvicu sam premazala Caparol lakom, koji mi je Mare poslala još tijekom Božićnog swapa, kako bih ga isprobala na kuhinjskim elementima. Što reći osim da se za sve lijepo prima. :-)



I to je to! Postupak je isti neovisno o debljini narukvice, a hoće li vaša biti velika ili mala, hoćete li joj dodati drvene perlice, obojati ju u zlatno ili kamuflirati nekim potpuno drugim materijalom stvar je izbora. Vrućina uvijek rađa neobične ideje i ljeti je sve dozvoljeno! Pa pustite mašti na volju...

MISAO DANA:
 "Svakomu od nas potrebno je malo ludosti jer, s druge strane, nikad se neće usuditi presjeći uže i biti slobodan."
                                                                                             (Nikos Kazantzakis)



Broj komentara: 20:

  1. Wow! Ovo je super makeover narukvice i jaaaaaako mi se dopada njen prirodni look... pravo ljetni, safari, bubnjevi, noćni tulum na plaži.... ah neću dalje.
    Uglavnom, super i hvala ti na tutorijalu.
    Pusa :))

    OdgovoriIzbriši
  2. ovo moram probati, hvala puno na tutorijalu :) :) nadam se da će mi ispasti em približno lijepo kao tebi

    OdgovoriIzbriši
  3. These bracelets are really unique. :)


    xoxo,
    Addie
    The Cat Hag

    OdgovoriIzbriši
  4. Jako mi se sviđaju ovakve stvari i bilježim iako nisam neka za "ručni rad". Međutim, obožavam ovakve narukvice od prirodnih materijala. Volim kada ih mogu nositi cijelo ljeto, u more i slično. Imaš li i takve prijedoge (znači, samo špaga)?

    OdgovoriIzbriši
  5. fantastično izgleda, obožavam prirodne materijale i ovo ću definitino probat ;-D

    OdgovoriIzbriši
  6. Pravi prirodni "bračolet", savršena ideja , hvala ti što si je podjelila sa nama!

    OdgovoriIzbriši
  7. Bravo, prekrasno napravljeno i to od prirodnog materijala.

    OdgovoriIzbriši
  8. Svidja mi se look naturale... like, like, like

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovo ti super izgleda.Samo mi reci kako si oćerala smrad sa špagice :)).Juuubim?Daaaaa!

    OdgovoriIzbriši
  10. Podsetila si me na srednju školu i izradu đžiđža od svega i svačega između ostalog i od kanapa za pakete!?Ova narukvica je extra-vraća me u retro fazu..

    OdgovoriIzbriši
  11. Κάθαρσις - obična špaga, a sad da se odmah nadovežem na Tatjanino pitanje o smradu iste :)), izgubi se s vremnom, lak sve malčice ublaži... :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Jaaako mi se sviđa ovaj natur look! odlična je!

    OdgovoriIzbriši
  13. Narukvica afričkog plemena...predobro :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Narukvica je zakon! Ideja za sto! Ali da te pitam, daj mi reci, jel ta špagica pika? kako da ne pika?

    OdgovoriIzbriši
  15. @Majto - ja sam ti otporna na pikanja vune, špage i tomu sličnog... tako da ni ne osjetim. U svakom slučaju lak to malo ublaži jer zagladi mucice, pa probaj... :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Oh I'd love to learn how to braid your twine bracelet. can imagine so many ways to mix coloured twine to create patterns

    OdgovoriIzbriši
  17. tako je! ljeti je sve dozvoljeno, pa čak i meni da malo zaboravim na karton i primim se špage. osim toga, materijal i alat za ovu narukvicu stane u torbu (za razliku od moje kartonske opreme). hvala ti. moje ljeto ipak neće biti besposleno. YES!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...