četvrtak, 17. svibnja 2012.

Princ magle...


Princ magle, prvi je u nizu majstorskih romana ispisanih Zafónovim genijalnim perom. Premda ovaj prvijenac Trilogije magle literarno i nije onakav Zafón na kakvog smo navikli, pisac, kao da se na to pretplatio, i ovdje koketira, a s kim drugim nego, s Đavlom.

Sažetak:
Max će se, u jeku Drugog svjetskog rata, s obitelji biti prisiljen preseliti u malo mjesto na obali. U kuću pokojnog liječnika punu tajni i neobičnih pojava koja će u njemu probuditi znatiželju, te će uz pomoć sestre Alicie i novostečenog prijatelja Rolanda krenuti u istraživanje prošlosti. 

Roman je ovo, prvenstveno namijenjen mlađoj populaciji, za čija se prava autor dugo sporio. Kratak, tečan i nekićen, čita se u hipu. Kao i inače i ovdje je sve smisleno i lijepo, međutim s nešto manje napetosti no što je uobičajeno i, tu i tamo, tek ponekom rečenicom u Španjolčevom stilu. Prosto rečeno, ako svojem tinejdžeru želite otškrinuti vrata u Zafónov svijet, Trilogija magle svakako je najbolji način za to.
Nama ostalima kojima se dotični već uvukao pod kožu, može poslužiti tek za kraćenja vremena dok čekamo treći, vani već objavljeni, dio pentalogije Groblja zaboravljenih knjiga - Zatočenik neba. A već sam naslov obećava da Carlos ni ovaj put neće razočarati. Uostalom, nije bez razloga dobio epitet pisca koji vraća vjeru u odlične priče.

Zaviriti među stranice romana možete ovdje.

MISAO DANA:
"Poezija se piše suzama, roman krvlju, a povijest vodicom boražine."
                                                                                                        (C. R. Zafón)
 

Broj komentara: 5:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...