petak, 15. listopada 2010.

Estomago: A gastronomic story...




Odranije znate da volim obične, normalne filmove iza kojih se često skriva velika priča. Stoga se nadam da mi ne zamjerate što mi je sada već postala praksa da tu svoju ljubav prenosim i na vas.

Iako su mi francuski filmovi i dalje prvi na listi garancije za dobar film, moram priznati da mi se sve češće zalomi da pogledam jednako dobar i uspješan uradak u nečijoj drugoj produkciji. E, pa to mi se dogodilo i s ovim  brazilskim filmom!

Radnja:
Ne plativši račun u zalogajnici, Raimundo Nonato  se vlasniku odužuje perući suđe. To je samo početak buđenja kuharskog talenta koji u njemu čuči i koji će ga odvesti do rada u finom restoranu. No, ne zadugo. Svoj talent Nonato će nastaviti razvijati u zatvoru kuhajući za svoje ćelijske sustanare..




 Nonato svoju priču o usponu jednog kuhara priča iz zatvora. Premda ne odaje da je previše bistar, te je i pomalo naivan, unatoč tomu natjerat će vas da ga zavolite bez obzira na to što ste za trajanja filma svjesni da je napravio neku gadost koja ga je dovela iza rešetaka. No gledajući ga tako naivna i neiskvarena, navijat ćete da je to greškom ili slučajnošću. Zašto je u zatvoru neću vam otkriti, no kuharske sposobnosti i ondje će mu omogućiti da se penje na hijerarhijskoj ljestvici...

Podsjećajući pomalo na Julie&Julia, a u kombinaciji sa zatvorskim životom, ovaj film je, iako na mahove brutalan, pravo malo osvježenje. I makar vas Nonato i razočarao na samom kraju, ipak ćete mu onako potajice naći opravdanje... A redatelju? Njemu se može samo zapljeskati!


       


Više o filmu saznajte na službenoj stranici s koje su preuzete i priložene fotografije.



MISAO DANA:
"Ne bi bilo ničeg dosadnijeg od jedenja i pijenja da im Bog nije podario ugodu i nužnost."
                                                                                                  (Voltaire)
 

Broj komentara: 10:

  1. Specifičan senzibilitet i smisao za život ljudi sa portugalsko-španskog govornog prostora je tako moćan životni začin..., tako lako i bez mnogo pompe oblikuju obične jednostavne stvari u impresije vredne pamćenja. Baš volim što nas redovno izveštavaš o svojim pohodima na filmove i knjige :D.
    ... a stara je stvar da dobar lonac osigurava sigurno penjanje na društvenoj lestvici, pa makar i zatvorskoj :)))
    srdačan pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga moja, hvala na preporuci,
    uvijek dobrodošloj
    kada su u pitanju knjige i filmovi:)!
    PUSA

    OdgovoriIzbriši
  3. ide na popis dragom za 'skidanje' s neta! Volim filmove španjolsko/portugalskog (brazilskog) govornog područja, a još kad je o kuhanju rič, e, to je za mene.... Samo da ne ogladnim posli?!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hm...šteta što nemam vremena za dobar film.To vrijeme za nekakav odmor žrtvujem za hobi i blog.A uvijek me zaintrigiraš zanimljivim naslovima iako više volim knjige:-* pusa

    OdgovoriIzbriši
  5. Seems like a very interesting story. :)

    Win the $100 gift card giveaway sponsored by Shopbop! Open for everyone, US and International readers. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. I loved the trailer! Must be a funny and sad movie!

    http://style-in-sight.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Uuu hvala ti na preporuci.Definitivno ću ga pogledat.Za to služe hladne zimske noći :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala na preporukama, naročito za kuhinju, knjige i kreativno šivanje, papuče su za pet plus. Pronađoh te kod drage TINE. Loredana.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...