subota, 11. prosinca 2010.

Zimska bajka...

Prije dva dana, nakon natprosječno toplog jutra, moj mali grad doslovce je zameo prvi snijeg. Veselju nije bilo kraja i unatoč hladnoći Feniks i ja smo se uputili proživjeti pravu malu bajku. Što smo sve zabilježili u vrtu sad ćemo vam pokazati, no zajednički smo zaključili kako ove godine nema potrebe da se bavimo dekoracijom istog! Za to se priroda već pobrinula sama. Na najljepši mogući način...



















Uz nadu da ću  malo zimske čarolije odnijeti i do onih domova kojima lopata za snijeg posljednjih dana nije glavni alat, ovaj post posvećujem svojim dragim Dalmatinkama! :-) Ugodan vikend svima!


MISAO DANA:
"Zima je do našeg doma došla jednu noć. Potiho, plešući poput balerine u snježnoj papučici srebrna vrha... A mi, mi smo ponovno bili djeca."
                                                                                (Bill Morgan, Jr.)

Broj komentara: 26:

  1. Oh, Lilly, kako divna misao dana.... i kako divne fotografije....totalno sam se uživjela u zimsku idilu koju si prikazala, i osjećala se u srcu kao ushićeno dijete...kad pročitam misao dana....u kojoj piše upravo ono što osjećam! Hvala ti, uljepšala si mi današnji živčani pms dan :). Puse!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala, Vesna! I ti si ga uljepšala meni - samim time što sam ga ja popravila tebi! :)) Puse!

    OdgovoriIzbriši
  3. Divne fotografije, Lilly. Priroda je doista najbolji umjetnik :)) Samo treba malo pogledati oko sebe ... divnih prizora se može vidjeti i uslikati. Pusa, draga moja :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Što reći jer slike govore sam za sebe,predivno!!!
    Pusa!

    OdgovoriIzbriši
  5. Obožavam da gledam grane pod snegom, fotke su fenomenalne!

    OdgovoriIzbriši
  6. I ja sam ponovo i uvijek malo dijete kada vidim i dodirnem snijeg,a gledajući tvoje fotgrafije skroz sam podjetinila.

    OdgovoriIzbriši
  7. prekrasne slike Lilly, jedino sto meni snijega, a bome ni lopate za snjeg ne nedostaje :) ali ovakav zivot je jako plodonosan za blogovanje o hrani, pecenje kolaca mi je jedini nacin da se zagrijem :))) joj ove bobice u ledu su ti predivne...

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala draga, na zimskoj caroliji:)
    Pusa

    OdgovoriIzbriši
  9. pa dragaaa, divne su ti fotografije, prelepe!!!! priroda savrsena!ne mogu da verujem koje sam sve plodove videla ispod ovog divnog pokrivaca!!!uzivaaj u snegu!!!:)

    OdgovoriIzbriši
  10. A znači ipak sam uspjela dočarati zimsku bajku! :)) I to me baš raduje! Hvala vam svima na lijepim komentarima! :) Puse!

    OdgovoriIzbriši
  11. Kakvo dobro jutro! Draga lili nije moglo bolje početi...anđeli me poslali na tvoj blog!!Klikla i vidjela slike, prekrasne da ljepše ne mogu biti ali misao dana je upravo ono što osjećam..Ako se po jutru dan poznaje, hvala ti Lili što si mi uljepšala dan!!!

    OdgovoriIzbriši
  12. Prekrasne fotografije draga moja..
    baš poput nekoga ledenoga grada iz bajki,
    zar ne?
    Imaš osjećaj da će ti nos otpasti
    od hladnoće ovih dana:)!
    Oprosti mi na nekomentiranju,
    ali sam bila malo odsutna..
    PUSA!!

    OdgovoriIzbriši
  13. Prekrasne fotografije Lilly. Ništa ljepše od prirodne dekoracije. Mislim da nam je snijeg stigao isti dan. Bio je četvrtak, neuobičajeno topao dan za ovo doba godine, a onda predveče nagli pad temperature i snijeg. Za tren oka imala sam osjećaj da sam negdje u planini.
    Lijep pozdrav,
    Meda

    OdgovoriIzbriši
  14. Hi, really beautiful pictures.. so white and cold.. I will keep coming back for this wonderful space you have ..
    Saludos..

    OdgovoriIzbriši
  15. Hvala vam još jednom! :))

    @Dejemonos - Welcome! :D I´m glad you like it and tnx for the nice comment! ;))

    OdgovoriIzbriši
  16. Zbilja... jako, jako, jako lijepe fotke...
    Onako, nedjeljne, zimske :)

    OdgovoriIzbriši
  17. fantastičme slike,hvala ti sto mislis na nas dalmatinke! pusa iz opet kišovitog :( splita

    OdgovoriIzbriši
  18. Aaaaaaaaah,koje predivne slike!!
    zašto u nas u Dalmaciji nema snijega :(

    OdgovoriIzbriši
  19. Sve što mogu reći je wow! Slike su stvarno prekrasne. Na sreću (ili nažalost) iste gledam i kroz svoj prozor. Zima je divna. No, unatoč tome je ne volim. :zimogrozna:

    OdgovoriIzbriši
  20. Zadnji put je snijeg u Splitu pao prije nekoliko godina... i kao obično, zadržao se nekoliko sati... i to je takav doživljaj, i veliki i mali izađu na ulice, stvore se odnekud sanjke, radi se snjegović, svi veseli i radosni, grudaju se, vesele i smiju; nema nervoze... i onda dođe kiša i svi uđemo u kuće, ali sretni i presretni...
    I dođem ja u unutrašnjost pa se nauživam snijega, ali onaj osjećaj iskonske radosti na snijegu može se doživjeti samo u Splitu..
    Hvala na divnim fotografijama...

    OdgovoriIzbriši
  21. Lilly-Twój ogród jest jak z baśni.Magiczny.Pozdrówka-aga

    OdgovoriIzbriši
  22. prelijepe fotkice. ajme, i ja bi malo snijega....
    a i prirode isto!!!

    neću više živit u zgradi!

    OdgovoriIzbriši
  23. prekrasne fotke! odlićno si ovjekovječila ove ukrase majke prirode!

    OdgovoriIzbriši
  24. Ne pamtim kad sam zadnji put bila baš na snigu. U Splitu ako i padne snig, onda ga vidiš par sati i nakon toga nestane, od one lipe bijele boje sniga nastane neka ružna siva, okolo se stvori led pa bude klizanja, padanja... Zato mi je najlakše reć "ne volim snig" baš zbog toga što kod nas tako kratko traje, iako ne mislim tako. Sve bih drugačije doživljavala da se snijeg malo duže zadrži.
    Što se tiče fotografija baš su lipe i volila bih kada bi stavila još koju.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...