četvrtak, 6. siječnja 2011.

Srcolomac...

 Još uvijek sam uspavana i ponesena blagdanskim raspoloženjem. I ne pada mi na pamet da danas skinem kuglice s bora, premda već i same polagano padaju... Malo ću produljiti taj osjećaj, uz svjetlost lampica, okrilje neradnog dana i kakav opuštajući film. Iako sam ja iz francuske filmoteke za danas izabrala nešto potpuno drugo, vas pozivam da mi se pridružite uz Srcolomca.



Radnja:

Alex Lippi, šarmer je vrlo neobičnog zanimanja. Uz pomoć sestre i šogora, preživljava baveći se nimalo svakidašnjim poslom - razarač je ljubavnih veza. No, ovaj hladnokrvni profesionalac naći će se na tankom ledu kada ga bogati moćnik unajmi da raskine zaruke njegove kćeri i naizgled savršena milijunaša.  Ne samo da će Juliette biti teško slomiti, nego će ona to učiniti samom Alexu, navodeći ga da se po prvi put zaljubi u svoju klijenticu i čineći upitnom naizgled ionako nemoguću misiju...






Vjerujem da vas sažetak podsjeća na svojevremeno popularan film u kojem S. J. Parker s  roditeljske grbače pokušava skinuti zgođušnog Matthew Mcconaugheya, no ovaj film ne može se nazvati lošom kopijom prethodno spomenutog. Prvenstveno zbog toga jer ima onaj dobro poznati francuski šarm koji američka kinematografija vjerojatno nikada neće doseći. I makar mi Vanessa Paradis osobno nije nimalo simpatična, ovdje se kao takva odlično uklopila u ulogu nesalomljive bogatašice. A Alex će vas spontanošću šarmirati već u samom startu! Simpatičan i opuštajući, ovaj film je prava poslastica za lijena neradna popodneva.
Onda, što čekate? :-)




Photo 1, 2

MISAO DANA:
"Poljubac srce čini ponovno mladim, istovremeno brišući godine."
                                                                                        (Rupert Brooke)

Broj komentara: 15:

  1. Hvala na preporuci Lili mislim da je film baš za izležavanje i uživanje!
    A ni ja neću skinuti kuglice na boru neka još stoje i produže Božićni ugođaj.
    Pusa!

    OdgovoriIzbriši
  2. gledala!!!

    haha, film je super! želim dobru uživanciju i dozu smijeha!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala na preporuci :)) Vrijedno skupljam sve tvoje preporuke, pa kad se ulovi vremena, bez problema znat ću što gledati, što čitati. Pusa

    OdgovoriIzbriši
  4. Rukavica izazova je prihvaćena ali vrijeme je nemilosrdno. Na listi prioriteta je........ :):):)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super za dokolicu, hvala Lilly :)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja sam gledala taj film s dragim u kinu... nije bio oduševljen mojim izborom i jedva sam ga nagovorila... ali film je super! Svakako ga pogledajte, osobito ako ste nježna i romantična dušica kao ja :-)))

    OdgovoriIzbriši
  7. nisam gledala film ali čula sam da je ok:)....tako da ću ga po svemu sudeći i ja pogledti:)...
    hvala za preporuku,uvijek je lijepo znati kako su drugi doživjeli nešto:))...
    M...

    OdgovoriIzbriši
  8. Ona mi je jedna od drazih glumica tako da cu to sigurno pogledati. Meni su ovi blagdani prebrzo prosli, bor smo jucer raskitili, a danasnje sunce uopce ne ide u prilog "bijelom" Bozicu koji je bio samo prije nekoliko dana, tako da se polako hladim:)

    OdgovoriIzbriši
  9. Pravi film za pravo ušuškano popodne :)
    <3

    OdgovoriIzbriši
  10. Svakako ću pogledati!! Iako moj dragi preferira trilere i opet trilere, mislim da je vrijeme da popusti mom dalmatinskom šarmu, hehe, pa da zajedno pogledamo kako to rade Francuzi...

    OdgovoriIzbriši
  11. nisam gledala film, ali obozavam vanesu, uvek mi je bila simpaticna cak volim da slusam i neke njene pesmice, bas cu pogledati kad budem imala vremena i uporedim ih, ja generalno i volim te bla bla truc filmove, knjige... :)razonoda!

    OdgovoriIzbriši
  12. jel ti pises za novine ili tv-znas ono na txt-u kad čitas o filmu? mislim da bi svakako trebala bit kritičar knjiga i filmova jer svaki put tvoje postove čitam sa velikim odusevljenjem!

    OdgovoriIzbriši
  13. Gledala sam film prije skoro dva mjeseca, sada si me prisjetila...film mi je bio zgodan, ali Vanessa.... bas mi ju je bilo tesko gledati, jer sam pogledala gotovo sve filmove u kojima je glumila kao, mogla bih reci, djevojcica ili vrlo mlada djevojka ....a i nekoliko njezinih pjesama uvijek rado cujem ... no sada, nije ona ista ljepuskasta putena djevojka od prije dvadesetak godina..... ostala sam podosta zabezeknuta njezinom ispijenoscu. Mozda ne kuzim najbolje taj francuski sarm.... No film je zgodan za neko lijeno poslijepodne kao sti si i sama rekla! Puse, Vesna (pisem sa hotelskog kompjutera pa nema interpunkcija, sorry)

    OdgovoriIzbriši
  14. Gledala sam ovaj film nedavno i jako mi se dopao, i ono sto je najvaznije: odmorila sam se uz njega, a to je po meni svrha filma! Hvala ti puno na lijepom komentaru, ja cu tvoj isto definitivno pratiti! :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...