utorak, 13. ožujka 2012.

The Division of Gravity...


Rob Chiu, poznat pod pseudonimom The Ronin, ime je kojim su potpisane brojne reklame skupocjenih brendova zbog kojih ne može ostati nezamijećen. Kada se ne bavi osmišljavanjem promidžbenog identiteta satova, televizora, parfema... ovaj zgođušni dečko s londonskog asfalta jednako domišljato poruke odašilje putem fotografija i kratkih filmova koji su pljesak izmamili na brojnim festivalima.

Snažan vizualni dojam, emocija, malo riječi i puno dobre glazbe, niti su, na posve različite načine, utkane u projekte Fear/Love, Black Day To Freedom, Eulogy For things Left Unsaid... i ovaj posljednji o kojem pišem danas, a koji sam izabrala jer ga je oplemenio istom onom pjesmom koju sam, uz prethodnu fotografiju mjeseca, izabrala za misao dana.

The Division of Gravity, priča je o trajanju i krahu jedne ljubavi u kojoj će se svatko, tko je na koži osjetio slano peckanje prekida i razvoda, vrlo lako prepoznati. Uzimajući to u obzir, Rob ne samo da je sve ispričao decentno i nježno, nego i u svega 9 minuta. Taman, čini mi se, jer s manjom minutažom postojala bi opasnost da se omalovaži ljubav. Većom bi, s druge strane, već zakoračio u patetiku.
Ovako nam je priuštio, surovom stvarnošću fino obojenu i čistu... umjetnost!
Uživajte...



Photo via

MISAO DANA:
"Rumena svjetlost zalaska oblijeva sve čarolijom nostalgije, pa i giljotinu."
                                                                                                                 (M. Kundera)

2 komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...