četvrtak, 2. veljače 2012.

Nulla dies sine imago...


... ili Nijedan dan bez slike, naziv je foto-projekta kojeg se, s prvim danom ove godine, hrabro primila mlada Trogiranka. Kako to sa mnom inače biva, na njezine radove sam nabasala slučajno, oduševila se i istog je trena odlučila kontaktirati. Obostrano iznenađenje, mladalačka energija i ljubav prema lijepom, urodile su malim virtualnim druženjem, a pozitivna vibra kojom potpisuje svoje radove bila je i više no dovoljan razlog da vam predstavim ovu simpatičnu umjetnicu.


Ovo je Maja Maljković, a ovo iza nje plava su vrata kroz koja je 2009. simbolično zakoračila u svijet fotografije. Iako ljubav prema istoj tinja od kada zna za sebe, te ju je razvijala od analognog fotoaparata, preko malog digitalca... sve se promijenilo jednog Božića kada ju je pod borom dočekao DSLR... Je li bila dobra cijelu godinu prije toga nije spomenula, no ono što je uslijedilo poslije, svakako je nešto s čime se uz titulu magistre komunikologije, zaposlene u trogirskom muzeju, Maja može pohvaliti. Iza nje su sudjelovanja na nekoliko skupnih izložaba u Zagrebu, Splitu i Sarajevu, a prošle godine Pragu je samostalnom izložbom Trogir predstavila svoj grad.


Na pitanje zašto se u ovom projektu odlučila baš za kolaž, odgovara da je tako lakše, jer se nikad ne može odlučiti za samo jednu fotografiju. I doista, i samoj mi je bilo teško izabrati kolaže kojima ću vam je predstaviti budući da je svaki inspirativan i poseban na svoj način. Pred Majom je još dugih 11 mjeseci svakodnevna fotografiranja, što joj, vjerujem, neće teško pasti. Ja se svakom uratku jednako veselim i, prije nego joj prepustim zadnju riječ, od srca joj želim da s istim žarom kao prvi složi i 366. kolaž, a vas pozivam da lajkom podržite ovu kreativnu mladu damu.

Na kraju bih samo željela zahvaliti svima koji lajkaju i komentiraju moje fotografije na facebook stranici, obitelji i prijateljima koji me podupiru u mom projektu i poručiti svima koji se žele baviti fotografijom da ustraju u svojoj želji i da budu kreativni bez obzira na alat kojim se koriste, čuda se mogu raditi i sa "malim" i sa "velikim" fotoaparatima, bitni su samo ideja, kreativnost, i otvorene oči za sve lijepo što nas okružuje.



MISAO DANA:
 "Svaki put kad nahranimo dušu, ona će jamačno narasti."
                                                                                 (C. P. Estes)
 

Broj komentara: 7:

  1. Divno. Svaka čast Maji! Drago mi je svako malo, na ovaj ili onaj način, pronaći novu kreativnu dušu. Maja svakako zaslužuje jedan big lajk, što jedan! Jaaaaaaaaaaaaaako puno lajkova. Ovi kolaži su prekrasni. Pogotovo mi se sviđaju čiste boje "morskog" kolaža.
    A tebi, draga Lilly, hvala na upoznavanju :))
    Lijep pozdrav :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma to je naša Troge! Nema greške!!!! Cole najsijači!

    OdgovoriIzbriši
  3. Uuuuu,ovo su baš lijepe fotke!

    Jubiin Lilly!

    OdgovoriIzbriši
  4. Samo naprijed Maja! Inače volim fotografiju i posebno uživam kad naiđem na nekoga tko ima stila i ima što lijepog za ponuditi. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasni kolaži, volim lijepe fotografije! Bravo za Maju, i za našu Lily što nam je predstavila!

    ps
    Lily, hvala na komentaru!
    Pozdrav šaljem!

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš lijepe fotke, super da si nam otkrila Maju :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Prelijepe fotke,divno je upoznati ovako nadasve talentiranu osobu,hvala ti što si nam je predstavila!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...