petak, 3. veljače 2012.

The Housemaid...



Dugo nije bilo nikakvog posta o filmu premda sam, da sam ono vrijeme štono sam izbivala provodila piljeći u ekran, komotno mogla pogledati lanjski filmski opus, kinematografski prosječne, europske državice. Tomu unatoč, prijedlog za snijegom okovan vikend ovog puta nije europski uradak, već južnokorejski remake filma iz ´60-ih godina.



Radnja:
Priliku za bolji život siromašna Eun-yi  dobit će zaposlivši se kao domaćica obitelji iz visoke klase. Hirovita trudna gazdarica, uštogljena glavna domaćica i mauzolejska kućna atmosfera, činit će se podnošljivom od trena kada se Eun-yi zaplete u gazdinu mrežu i započne s njim ljubavnu aferu. No ne zadugo. Zatrudnjevši, počet će se saplitati o spletke ženskih članica kućanstva, što će ju nakon svega što proživi natjerati da im se osveti na svoj način.


Istočnjačka estetika i konstantno iščekivanje ono je je što, laički gledano, karakterizira ovaj film. Tih, zastrašujuće lijep ambijent dodatno pojačava neizvjesnot. Iščekujete ljubavnu priču, erotiku, zloću, sretan kraj... no sve za što mislite da bi se moglo dogoditi nekako migolji. Pa iako se u filmu pojavljuje samo jedan muškarac, iako je djevojčica koju je Eun-yi dužna dadiljati zapravo najinteligentniji i najprizemljeniji lik, ovaj film, premda se završava na najmanje očekivani i uistinu jeziv način, osim poruke ima i ono nešto zbog čega mu se isplati dati priliku dok termometar puzi ispod ništice.

                                                                                                                  

 Photo


MISAO DANA:
"Čovjek koji živi po svojim uvjerenjima, ne boji se kazne."
                                                                             (Korejska poslovica)

4 komentara:

  1. Obožavam korejske filmove. Pogledala sam trailer i prekrasan mi je ambijent i glumci, samo šteta što je triler jer ih izbjegavam...iako ću ovaj možda pogledati. Hvala za preporuku.

    OdgovoriIzbriši
  2. Okej, stavljam na listu za gledanje. Hvala ti na preporuci :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala na odličnoj preporuci za film! Izgleda mi jako interesantan, vrijedi pogledati.

    Pusa i ugodan vikend. :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...